IKHTIAR RAWAT BELL’S PALSY DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Pesakit Bell’s Palsy akan mengalami perubahan ketara pada wajahnya yang kelihatan melorot ke bawah. Gejala Bell’s Palsy boleh terjadi secara tiba-tiba dan menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira peringkat umur. Masih belum dapat dipastikan mengapa ianya terjadI. Doktor percaya ia mungkin kerana saraf yang mengendalikan otot pada wajah tertekan atau terganggu dan mengambil masa untuk kembali pulih seperti sediakala..

Apa itu Bell’s Palsy?

Continue Reading

HOT SLIMMING SET SHAKLEE

Assalamualaikum buat pembaca blog kesayangan Kak Salfa. Salam ceria…salam bahagia…

Entri kali ni sekali lagi akak share tentang Hot Slimming Set Shaklee. Kali ni gabungan pun mantap sangat. Kenapa nak slim…? jangan dok tak nak ngaku tak nak cantik pulak…of course semua nak cantik. Tapi cantik tu cantik jugak, suplemen yang diambil mesti halal dan selamat penggunaannya. Selain ada KKM, GMP pun mesti ada jugak naaaa…..

Senaman jangan diabaikan. Walaupun makan vitamin untuk slim, senaman penting untuk stamina. Selain cantik kita juga nampak bertenaga. Tak gitewww….

 

Continue Reading

HILANGKAN KURAP DENGAN SET SHAKLEE

Kurap adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan jangkitan sejenis kulat. Suhu panas dan lembap atau kulit yang sentiasa lembap akibat fabrik yang tidak menyerap peluh menggalakkan kurap tumbuh atau berjangkit. Tambah pula dengan sistem imunisasi tubuh yang lemah, kurap akan lebih mudah merebak dan kembali menyerang. Namun anda tak perlu risau sekiranya bermasalah dengan kurap kerana Vitamin Shaklee boleh membantu untuk hilangkan kurap dengan mudah dan mencegahnya dari kembali.

Continue Reading

IKHTIAR KECUTKAN CYST DENGAN VIVIX

Hari ni entri Kak Sal mengenai cyst. Cyst adalah sejenis ketumbuhan atau kantung yang tidak normal terbenuk di mana-mana organ dalam badan manusia. Tetapi cyst biasanya berlaku pada wanita yang mana dikatakan 3 dari 10 wanita dewasa menghadapi masalah ini.

Cyst sebenarnya kelompong/poket/bola yang mengandungi air/bendalir berada dalam ovari. Kelompong seperti ini biasanya normal physiology bagi wanita yang subur kerana kelompong ini mengandungi telur wanita.

 

Continue Reading

Set Shaklee Untuk Kesuburan Suami Isteri

Assalamualaikum pembaca blog Kak Salfa yang dikasihi sekalian. Semoga dalam keadaan sihat dan bahagia. Malam ni perisian entri Kak Salfa mengenai Set Kesuburan Shaklee. Set ni bajet tau. Kalau ikutkan banyak suplemen yang tersenarai. Tapi kali ni akak nak share info set bajet ni dulu la yer….

Bagi pasangan yang masih belum ada cahaya mata dan teringin sangat nak ada cahaya mata sendiri sememangnya sangat mengimpikan kedatangan “bidadari kecil” datang dalam hidup mereka. Bidadari kecil yang sungguh comel, dapat bayangkan tak…? Nih akak letak gambar baby comel. Mana tau baby lahir nanti secomel ni…In Syaa Allah.

Kak Salfa tahu mungkin pelbagai usaha telah dicuba untuk dapatkan cahaya mata. Namun tidak berhasil. Tapi jangan putus asa ya adik sekalian, itu bukannya alasan untuk berhenti dari berusaha.

 

 

Continue Reading

KEBAIKAN B-COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum wbt. Semoga semuanya dalam keadaan sihat walfiat, kerja teratur dan dipermudahkan.
Kali ni Kak Salfa nak kongsi cerita pasal Vitamin B Shaklee. Diberi nama B-Complex with Folic Acid. Vitamin B ni banyak khasiat, kebaikan dan kelebihannya. Sangat sesuai untuk semua golongan tak kira kanak-kanak hinggalah orang yang dah berusia.
Continue Reading