IKHTIAR RAWAT BELL’S PALSY DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Pesakit Bell’s Palsy akan mengalami perubahan ketara pada wajahnya yang kelihatan melorot ke bawah. Gejala Bell’s Palsy boleh terjadi secara tiba-tiba dan menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira peringkat umur. Masih belum dapat dipastikan mengapa ianya terjadI. Doktor percaya ia mungkin kerana saraf yang mengendalikan otot pada wajah tertekan atau terganggu dan mengambil masa untuk kembali pulih seperti sediakala..

Apa itu Bell’s Palsy?

Continue Reading

TIPS HILANGKAN BAU BADAN

Sedang menghadapi masalah badan berbau?

Hilang kawan dan sering dipulaukan?

Keyakinan diri semakin menurun?

Badan berbau adalah punca dan penyebab perkara di atas berlaku tapi jangan bimbang sebab kak salfa ada penyelesaiannya.

Untuk pengetahuan semua, peluh sebenarnya tidak mempunyai bau. Badan berbau disebabkan anda mengalami bromhidrosis iaitu bau busuk pada tubuh yang berkaitan dengan peluh. Bau busuk akan muncul apabila peluh bertemu dengan bakteria kulit.

 

Continue Reading

TIPS MERAWAT DAN MENGAWAL DIABETES

Boleh ker Shaklee merawat diabetes?

Shaklee membekalkan nutrisi supaya badan mempunyai nutrien yang penting supaya kencing manis dapat dikawal. Ubat doktor jangan diabaikan tau…

Apa itu diabetes

Diabetes adalah suatu keadaan di mana badan kita tidak lagi berupaya mengekalkan paras gula pada tahap yang optimum. Keadaan ini berlaku disebabkan oleh hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak effective lagi untuk menukarkan gula kepada tenaga. Selain daripada ubat dan suntikan insulin, kawalan diet adalah sangat perlu.

 

 

Continue Reading

SET TERLAJAK BAJET CANTIK

Sharing is caring

Syeikhuna Murabbi Dr Khaleel Elyas  pernah sebut , punca masalah rumah tangga adalah hubbu dunia (cinta kepada dunia). Ubatnya adalah redha. Redha kunci kebahagiaan rumah tangga. Sekiranya kita tidak perolehi keinginan kita, kita redha dan anggap itu bukan rezeki kita yang Allah tetapkan bagi kita. Redha di sini bukan bermaksud terima semata-mata, tetapi beserta dengan salamatul qalbi iaitu tenangnya hati.

Assalamualaikum. Morning sunshine…Dah beberapa hari tak jengok blog, ni baru ada masa dan ilham. Dengan line yang tak helok lagi. Ada yang rindu Kak Salfa takkk….

Hari ini Kak Salfa nak cerita kelebihan set terlajak bajet Shaklee. Ada 2 item, tapi hasilnya wow tau. Asalkan konsisten dan percaya. Nak cantik perlu ada usaha. Redha tu redha jugak tapi perlu ada usaha. Lepas tu barulah kita doa dan tawakal.

Continue Reading

TUBUH YANG SIHAT MENJANA MINDA BIJAK & KREATIF

ASSALAMUALAIKUM SAHABAT KAK SALFA

Mempunyai anak adalah satu anugerah yang terindah buat semua keluarga. Semua ibu bapa nakkan yang terbaik untuk anak-anak mereka.

Salah satunya dari segi pemakanan. Kak Salfa percaya dari pengambilan makanan yang sihat boleh menjana tubuh yang sihat, minda yang cergas, bijak dan kreatif. Anak-anak sihat ibu bapa bahagia. Setuju takkk ???…

Tapi masalahnya pada anak-anak sekarang terutama yang masih kanak-kanak ialah mereka sangat memilih makanan ataupun disebut picky eater. Sangat cerewet…

Lebih suka makan junk food dari makan makanan yang berkhasiat. Nak dipaksa makan susah jugak…nanti anak-anak trauma la pulok.

Apa yang Kak Salfa sarankan di sini ialah kita ada set nutrisi khas untuk anak-anak ini iaitu SET NUTRISI KANAK-KANAK SIHAT DAN PINTAR DARI SHAKLEE.

Yang mana ia dilengkapi 4 supplement yang tidak diragui penggunaannya. Dan semestinya ada KKM yer…. Sihat dan halal., oh yaa tambah satu lagi…sedap he hee…

 

Jom kita lihat apa yang ada dalam SET ANAK SIHAT DAN PINTAR ni?

  1. MEAL SHAKES Minuman segera yang tinggi nutrisi berperisa French Vanila. The only FAST FOOD yang kaya dengan vitamin, protein, serat, dan kalsium untuk pertunbuhan badan yang sihat. Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang lengkap untuk kanak-kanak, sumber terbaik serat dan protein.

 

  1. CHEWABLE VITA-LEA FOR CHILDREN – Kaya dengan VITAMIN dan MINERAL  yang penting, baik untuk kesihatan dan tumbesaran.

 

  1. OMEGA GUARDMinyak ikan terbaik yang mengandungi  7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu DHA, EPA, ALA dan lain-lain yang baik untuk kesihatan jantung, otak dan fungsi sendi. Juga membantu dalam perkembangan minda, penglihatan, dan fokus dalam pembelajaran.

 

  1. CHEWABLE VITA C – Berperisa oren yang sedap, tanpa gula tambahan dapat membantu meningkatkan sistem imun badan dalam melawan jangkitan disamping bagus untuk kesihatan kulit. Antioksidan yang menyokong kesihatan jantung, sistem imun, sel, otot dan pembuluh darah. Sesuai untuk kanak-kanak yang sukar menelan tablet.

 

 

Kita usaha dengan berikan anak-anak SET ANAK SIHAT DAN PINTAR ni setiap hari. InsyaAllah, anak-anak akan cukup nutrisi daripada sumber semulajadi melalui supplement ni.

 

Kesihatan dan keceriaan anak-anak lah yang paling membahagiakan kita sebagai ibu bapa kan? Inilah usaha kami sendiri dalam menjaga kesihatan anak-anak kami, semestinya dengan izin Allah jua.

 

Semoga Allah beri kesihatan yang baik dan pelihara kami sekeluarga daripada bahaya dan penyakit.

 

JOM MULAKAN DENGAN MEMBERI NUTRISI YANG BAIK

DENGAN SET ANAK SIHAT DAN PINTAR HARI INI!

Untuk pesanan ataupun order dari online sila Klik BELI SEKARANG JUGA kat bawah

Untuk info lebih lanjut boleh

WHATSAPP ke 0138388287

Salfarina Rosali

Shaklee ID : 1300188

FB Page : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

Emeil : salfarinarosali77@gmail.com

Continue Reading

PENAWAR SAKIT GASTRIK

Rupanya ada penawar sakit gastrik. Siapa pesakit gastrik tau la betapa sengsaranya rasa. Ada sesetengah pesakit gastrik menghadapi senak perut yang amat sakit sampai nak angkat pun sakit, baring sakit, serba tak kena dibuatnya.

Pedih ulu hati yang memang sinonim dengan pesakit gastrik. Ada juga yang sampai muntah-muntah, sakit kepala tak yah cakap memang menyakitkan.

Continue Reading