YOUTH Shaklee Skincare Produk Penjagaan Muka Yang Selamat

Set penjagaan kulit YOUTH ini memang direka untuk menghasilkan keputusan yang menakjubkan. Diformulasi dengan bahan-bahan aktif anti penuaan dalam setiap produk rangkaian ini, YOUTH memberikan manfaat bersifat rawatan di dalam regimen ini.

 

 

Apa Beza YOUTH dan Skincare lain di pasaran?

Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ni direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

 

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut tu, fuhhh.. sampai detail macam tu hokey.

 

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:-

  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit

 

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

Wow sangat kan!

 

Apa Istimewanya rangkaian penjagaan wajah YOUTH?

  • Produk YOUTH 100% vegan (boleh kira dengan jari hanya beberapa produk skincare Vegan saja di Malaysia ni kan)
  • Cruelty Free (Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan)
  • Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya
  • Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa

 

Apa Bahan dalam Skincare YOUTH sehingga ia menjadi sangat Berkesan?

Antara bahan yang ada di dalam produk YOUTH ni adalah;-

  • Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia thats why ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.
  • Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
  • Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
  • Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.
  • Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.

 

Apa Produk yang ada dalam Set Skincare YOUTH ni?

Terdapat 6 produk utama di dalam set penjagaan kulit YOUTH ni iaitu:-

  1. Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka
  2. Perfecting Skin Toner sebagai toner
  3. Youth Activating Serum sebagai serum
  4. Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap & sunblock
  5. Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam
  6. Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan

 

1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

Bahan-bahan Utama: Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

 

2. PERFECTING SKIN TONER

Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan Utama: Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Meremajakan

 

3. YOUTH ACTIVATING SERUM

Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan Utama: YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

 

 

4. AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50 – KRIM SIANG

Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama: SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract

 

5. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT – KRIM MALAM

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama: Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

 

6. RADIANCE C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan Utama: 20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi

Untuk penggunaan selama 60 hari.

 

Untuk order terus dari HQ SHAKLEE boleh klik gambar di bawah ;

 

Hubungi Kak Salfa di nombor tertera kat bawah tu untuk info lanjut. Untuk COD area Kuching, Sarawak dan kawasan berdekatan boleh jer hubungi Kak Salfa okay. Jadi, kalau rasa muka dah naik kedut banyak, jeragat banyak, jum la kita try produk skincare terbaru ni ya. InsyaAllah berkesan dan boleh nampak lebih muda lepas ni, hihi…

WHATSAPP | SMS | CALL : 0138388287

Kak Salfa @ Salfarina Rosali Shaklee ID : 1300188

Fanpage : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

Email : salfarinarosali77@gmail.com

Jumpa lagi di entry akan datang. Cari kak tau kalau nak try YOUTH ni. Take care, stay health and beauty^_^

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge