HOT SLIMMING SET SHAKLEE

Assalamualaikum buat pembaca blog kesayangan Kak Salfa. Salam ceria…salam bahagia…

Entri kali ni sekali lagi akak share tentang Hot Slimming Set Shaklee. Kali ni gabungan pun mantap sangat. Kenapa nak slim…? jangan dok tak nak ngaku tak nak cantik pulak…of course semua nak cantik. Tapi cantik tu cantik jugak, suplemen yang diambil mesti halal dan selamat penggunaannya. Selain ada KKM, GMP pun mesti ada jugak naaaa…..

Senaman jangan diabaikan. Walaupun makan vitamin untuk slim, senaman penting untuk stamina. Selain cantik kita juga nampak bertenaga. Tak gitewww….

 

 

Pemakanan yang sihat juga mesti diutamakan. Pokoknya disini jangan terlalu bergantung pada suplemen. Tugas suplemen hanya membantu. Yang paling penting ialah amalan gaya hidup yang sihat.

 

 

Ada 3 vitamin Shaklee untuk Hot Slimming Set ni. Sila lihat gambar di bawah ;

 

 

Omega Guard 

Bagaimana Omega membantu menguruskan badan

1- Mengatur Tahap Lemak Badan Sihat

Lebihan lemak yang disimpan di dalam badan adalah salah satu faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan berat badan. Penyelidikan menunjukkan bahawa Omega-3 dapat membantu kita mencapai tahap lemak badan yang sihat kerana ia:

  • Meningkatkan kadar metabolisme – kadar kalori badan anda terbakar dalam sehari
  • Meningkatkan kadar proses pembakaran lemak
  • Meningkatkan peredaran darah ke otot badan semasa latihan dan meningkatkan keupayaan tubuh untuk membakar lebih banyak lemak
  • Mengawal paras lemak yang sihat yang terkumpul dari makanan harian kita

 

2- Mengubah Kesederhanaan

Dua hormon utama – Ghrelin (aku lapar), dan Leptin (aku kenyang)- bertanggungjawab untuk membuat seseorang itu lapar dan penuh kenyang.

Gabungan diet yang sihat dan pengambilan Omega-3 didapati bermanfaat dalam mengawal selia dua hormon ini dan:

  • Omega Guard membantu meningkatkan rasa kenyang – anda berasa kenyang untuk tempoh yang lebih lama selepas makan.

 

3- Cara Omega bertindak untuk mengekalkan berat ideal

Insulin mengubah karbohidrat dari makanan yang kita makan ke dalamnya tenaga. Oleh itu, mempunyai tahap insulin yang sihat adalah penting penyelenggaraan berat badan yang sihat dan Omega boleh membantu:

  • Meningkatkan kepekaan insulin badan – semakin banyak sel-sel badan kita yang sensitif terhadap insulin, mengurangkan kemungkinan makanan yang kami makan akan disimpan sebagai lemak.

 

  • Mengurangkan Tekanan – Tekanan boleh menyumbang kepada berat badan. Omega membantu mengawal selia tahap kortisol (hormon stress) yang sihat, hormon tekanan yang tidak sihat akan menyebabkan badan anda agak sukar untuk membakar kalori yang degil.

 

Lecithin

  • Lecithin mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Lecitin membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian.

 

  • Lecithin menyerap zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.Tanpa lecitin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor salah satunya seperti bahan-bahan kimia dari persekitaran yg tercemar semuanya boleh menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat-zat.

 

Herb-Lax

  • Herb-lax dikenali sebagai detox. Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

 

  • Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan. Almaklumlah perut adalah rumah penyakit. Usus pula bolehlah dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat, penyakit tak dapatlah nak berumahtangga di situ.

 

Cara Makan

Lecitihin : 3 biji sebelum makan tengahari, 3 biji sebelum makan malam

Omega : 3 biji selepas makan tengahari

Herb-lax : 4 biji sebelum tidur. Seminggu hanya 2 kali sahaja. Tidak boleh ambil setiap hari

 

NOTA PENTING : AIR MASAK@AIR PUTIH WAJIB AMBIL 3 LITER SEHARI. 

 

Hebatkan gabungan 3 vitamin hebat ni. Jika nak order secara terus dari HQ SHAKLEE boleh klik gambar di bawah ;

 

Untuk konsultasi percuma dan info boleh je hubungi Kak Salfa di nombor yang tertera ;

WHATSAPP | SMS | CALL : 0138388287

Salfarina Rosali Shaklee ID : 1300188

Fanpage : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

Email : salfarinarosali77@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee Kuching,Sarawak dan seluruh Malaysia

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge