KEBAIKAN DAN KELEBIHAN ZINC PLUS SHAKLEE

Zinc Plus Shaklee kembali lagi! Setelah beberapa tahun takda kat Malaysia sebab dikatakan formula baru, kini tukar nama Zinc Plus Shaklee mula tahun 2018 ni. Sekarang ni Kak Salfa nak share kelebihan dan kebaikan produk best nih.

 

 

Apakah ZINC?

Zinc adalah mineral penting untuk badan. Badan tak boleh nak hasilkan sendiri maka kena ambil zinc dari sumber makanan harian dan suplemen. Zinc banyak terdapat dalam sel dan komponen badan serta membantu menyokong dan mengaktifkan lebih 200 enzim dalam badan kita. Enzim ini yang membantu funsi sel-sel dalam badan dengan lebih bagus . Sebab itu badan kita perlukan zinc.

 

Jom kita rungkai kelebihan dan kebaikan Zinc Plus Shaklee.

MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk membantu dalam meredakan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik.

EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan.

MENYEIMBANGKAN HORMON: Zink mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan.

KESIHATAN KULIT: zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

PENYEMBUHAN LUKA: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

GANGGUAN PROSTAT: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

KEHAMILAN: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

KESUBURAN & PEMBIAKAN: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stress, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

MENGAWAL JANGKITAN: Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

KELESUAN KRONIK: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink.

RAMBUT: Botak disebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

KEMEROSOTAN TULANG: Ia terjadi apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kemerosotan kehilangan fungsi tulang.

DIABETES: Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin dan memperbaiki tahap kesihatan penghidap diabetes.

DERIA BAU: Membantu mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif.

RABUN MALAM: Pengambilan kira-kira 150-450mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Siapa yang perlukan Zinc Plus Shaklee?

 • Mereka yang vegetarian
 • Pasangan yang inginkan zuriat
 • Mereka yang ada sejarah bilangan sperma yang rendah
 • Mereka yang ada keinginan seks yang rendah
 • Mereka yang ingin bertenaga dan stamina
 • Mereka yang ada keguguran rambut
 • Mereka yang ada kuku rapuh
 • Pesakit diabetes
 • Ibu lepas bersalin
 • Mereka yang ada masalah jerawat
 • Mereka yang ada bintik putih pada kuku
 • Mereka yang sering demam (boleh ambil bersama vitamin C)

 

Cara Makan Zinc Plus Shaklee

 • Ambil sebiji sehari masa perut kosong

 

Nak order terus klik gambar di bawah ;

Jika nak membeli produk Shaklee ataupun COD area Kuching, Sarawak dan kawasan yang berdekatan boleh hubungi Kak Salfa di nombor yang tertera di bawah ;

Whatsapp | SMS | Call : 0138388287

Shaklee ID : 1300188

Fanpage : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

Email : salfarinarosali77@gmail.com

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge