MANFAAT COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum pengunjung vitaminsihatcantik.com.

 

Wanita hari ini amat mementingkan kecantikan dan penampilan. Terlalu ramai wanita yang mudah terpengaruh dengan pelbagai produk yang mempunyai kandungan collagen di dalamnya.

Namun adakah anda tahu apakah itu collagen?

Collagen adalah protein yang terdiri daripada asid amino yang khusus iaitu prolin, hidroxyprolin dan juga arginine yang di dalamnya merupakan adalah binaan struktur karbon, oksigen dan hidrogen.

 

 

Shaklee Colleagen Powder berfungsi bagi mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit.

Kulit yang kerap terdedah kepada sinaran matahari dan pencemaran alam sekeliling menjadi faktor collagen di dalam sel kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu dibina semula.

Kesannya kehilangan collagen pada kulit mengakibatkan kulit menjadi kendur berkedut, kuku juga mudah patah dan turut menyebabkan rambut semakin nipis dan tidak bermaya.

Shaklee Collagen Powder mengandungi nutrisi penting untuk menyerlahkan kecantikan dalaman, kejelitaan wajah dan keanggunan anda

 

 

Diantara kebaikan Shaklee Collagen Powder termasuk:

  • Membantu menghasilkan collagen yang amat diperlukan bagi memelihara kesihatan kulit, tendon, ligamen dan juga salur darah.
  • Menggalakkan kulit menjadi lebih tegang, anjal, gebu dan lembut.
  • Menggalakkan rambut menjadi lebih kuat, lebat dan bersinar.
  • Membantu mengekalkan kesihatan tulang rawan, tulang dan gigi.

 

7 Ramuan Semulajadi  Shaklee Collagen Powder  

Shaklee collagen powder adalah supplemen collagen yang unggul, mengandungi 4000mg collagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis collagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik Ikan Merah.

Kolagen Shaklee / Shaklee Collagen Powder adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000 Dalton (berat molekular collagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, collagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acdophilus, Vitamin C and Vitamin B digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan collagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.

 

Sisik ikan merah

(RSS- red snapper scale) Sejumlah 4000 mg collagen ekstrak dari sisik ikan merah (collagen Red Snapper Scale) merupakan ramuan utama dalam menjadikan Shaklee collagen powder supplemen collagen yang unggul.

Dengan berat molekular yang sangat rendah iaitu lebih kurang 1000 Dalton menjadikan ia satu-satunya collagen yang mudah diserap oleh tubuh seterusnya mempertingkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis pada tahap dan kadar optimum.

Tahukah anda bahawa ikan merah ini berada di kedalaman 5000 m dari paras laut? Ia menjadikan sisik ikan merah ini sumber collagen yang premium dengan kurangnya kadar pencemaran dan tingginya kadar penyerapan collagen oleh tubuh badan jika dibandingkan collagen dari sumber lain.

 

Ekstrak biji  Camellia japonica

Biji pokok Camelia japonica ini terdiri daripada asid oleik iaitu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan isoflavon iaitu antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

 

Ekstrak Ptaffia

Ptaffia yang turut dikenali sebagai ‘ginseng brazil’ telah dibuktikan dapat membantu formasi collagen dan asid hyaluronik apabila digabungkan dengan esktrak biji Camellia japonica. Kemampuan luar biasa ekstrak Ptaffia yang mampu mengikat amaun air yang banyak membolehkan asid hyaluronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

 

Elastin daripada collagen ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, anjal dan gebu.

 

Vitamin B dan Vitamin C

Vitamin B berperanan dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protien untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan collagen di dalam sel. Vitamin C pula menggalakkan penghasilan collagen dan menentang radikal bebas yang mampu merosakkan kulit.

 

Ekstrak kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah sangat penting dalam sintesis cecair sinovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan.

 

Lactobacillus acidophilus

Bakteria baik yang membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat seterusnya mampu meningkatkan collagen.

 

7 ramuan semulajadi yang hebat ini digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan collagen sisik ikan merah dan menyokong kecantikan dalaman, kejelitaan wajah dan keanggunan.

 

Apabila manusia semakin berusia, penghasilan collagen dalam tubuh akan berkurangan dan ini mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus pada kulit seterusnya struktur kulit menjadi kendur.

Antara faktor utama yang menyebabkan kekurangan collagen di dalam tubuh badan manusia bukanlah hanya berpunca pada usia dan umur semata-mata.

Ia boleh dipercepatkan sekiranya ada faktor luaran termasuklah sinaran matahari, radikal bebas di udara, air yang tidak bersih, faktor hidup yang tidak sihat termasuk merokok, pengambilan kafein yang terlalu kerap dan juga makanan segera, kurang tidur, kurang bersenam dan sebagainya yang menjejaskan penghasilan collagen dalam tubuh dan menjejaskan manfaatnya.

 

Dengan Shaklee Collagen Powder anda akan Tampak lebih muda berseri

  • Collagen amat bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan yang sihat dan bersinar.
  • Kuku yang turut mengandungi collagen menjadi lebih kuat, tidah mudah patah, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat berseri.
  • Kulit semakin lembap dan elastisiti bertambah baik, disamping memberi penyembuhan dengan kadar cepat seterusnya mengurangkan parut.
  • Turut membantu dalam menghilangkan tanda penuaan.

 

Collagen juga penting untuk tulang dan sama pentingnya kalsium diperlukan untuk tulang yang sihat.

Collagen dapat menguatkan tulang dan mengelakkan ia rapuh lagi-lagi semakin meningkat usia.

Collagen juga berperanan untuk mengurangkan kesakitan dan geseran pada sendi-sendi anggota badan.

Sangat diperlukan untuk mata kerana kornea mata memerlukan collagen dalam membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.

Turut memastikan kesihatan otak dimana collagen membantu mengoptimumkan serapan nutrisi penting yang diperlukan untuk otak.

 

Kajian klinikal oleh para saintis Shaklee menunjukkan bahawa kulit manusia bertambah baik sebanyak 71% selepas mengambil Shaklee Collagen Powder secara berterusan.

Ia menambah baikkan dari segi kelembapan, kehalusan, kedut dan juga kecerahan kulit wajah.

Testimoni

 

 

Collagen powder ini boleh diambil begitu sahaja atau pun boleh juga dibancuh bersama minuman kegemaran anda seperti jus buahan, ESP, meal shakes atau pun performance drink.

Yang penting JANGAN la dibancuh bersama air panas ye…

 

Ada persoalan terhadap pengambilan Shaklee Collagen Powder ini.

Adakah Shaklee Collagen Powder selamat diambil oleh Ibu mengandung dan menyusu?

Secara asasnya, kolagen selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, kebanyakan produk tidak diuji ke atas wanita hamil dan menyusu kerana dikhuatiri mendatangkan simpton kepada bayi dan ibu. Dalam ramuan semulajadi yang terkandung di dalam Shaklee Collagen powder ini mengandungi Pfaffia, sejenis herba yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung.

Tetapi, buat wanita hamil dan menyusukan anda masih boleh mengambil Shaklee Collagen powder sebagai masker.

 

Untuk belian terus dari HQ Shaklee sila klik gambar di bawah ;

Boleh hubungi Kak Salfa di nombor tertera untuk order, info produk Shaklee, konsultasi dan COD kawasan Kuching,Sarawak. Pos seluruh Malaysia okay.

Whatsapp | SMS | Call : 0138388287

Page : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

Email : salfarinarosali77@gmail.com

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge