SET TERLAJAK BAJET CANTIK

Sharing is caring

Syeikhuna Murabbi Dr Khaleel Elyas  pernah sebut , punca masalah rumah tangga adalah hubbu dunia (cinta kepada dunia). Ubatnya adalah redha. Redha kunci kebahagiaan rumah tangga. Sekiranya kita tidak perolehi keinginan kita, kita redha dan anggap itu bukan rezeki kita yang Allah tetapkan bagi kita. Redha di sini bukan bermaksud terima semata-mata, tetapi beserta dengan salamatul qalbi iaitu tenangnya hati.

Assalamualaikum. Morning sunshine…Dah beberapa hari tak jengok blog, ni baru ada masa dan ilham. Dengan line yang tak helok lagi. Ada yang rindu Kak Salfa takkk….

Hari ini Kak Salfa nak cerita kelebihan set terlajak bajet Shaklee. Ada 2 item, tapi hasilnya wow tau. Asalkan konsisten dan percaya. Nak cantik perlu ada usaha. Redha tu redha jugak tapi perlu ada usaha. Lepas tu barulah kita doa dan tawakal.

Continue Reading

SET BAJET CANTIK

Assalamualaikum sahabat Kak Salfa. Baru berkesempatan godek-godek blog nihh. Almaklum la kann still mood raya haji. Meriah sungguh raya haji Kak Salfa tahun ni. Banyak jemputan makan he hee. Alhamdulillah rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari…kannn…

Dalam makan-makan kita mesti jaga jugak. Jaga apa tau dakkk…? Jaga kesihatan laa girls. Bila sihat terserlah seri naik ke muka tau. Bab-bab muka ni akak tau semua nak cantik kan girls….

Cantik is very subjektif. Tak semestinya secantik ratu. Bagi akak la kan, mempunyai kulit muka yang sihat pun boleh dikatakan cantik. Nak kulit sihat takkk..? Okay stay tuned.

Produk Shaklee ada SET BAJET CANTIK. Satu set tu ada 3 supplement, yang mana setiap supplement ada keistimewaannya tersendiri. Tersangatlah rugi kalau tak grab satu set untuk diri sendiri. Bukan saje untuk kecantikan luaran malah untuk kecantikan dan kesihatan dalaman.

Seharian bekerja mesti kita letih. Nak ambil makanan yang mempunyai nutrisi lengkap amatlah payah kerana kengkangan masa. Cari rezeki, cari rezeki jugak…tapi reward untuk diri sendiri tu harus ada.

Jom kita lihat gambar di bawah.

Satu set tu ada 3. ESP, Vita-C Plus dan Vita-E COMPLEX.

Continue Reading

TUBUH YANG SIHAT MENJANA MINDA BIJAK & KREATIF

ASSALAMUALAIKUM SAHABAT KAK SALFA

Mempunyai anak adalah satu anugerah yang terindah buat semua keluarga. Semua ibu bapa nakkan yang terbaik untuk anak-anak mereka.

Salah satunya dari segi pemakanan. Kak Salfa percaya dari pengambilan makanan yang sihat boleh menjana tubuh yang sihat, minda yang cergas, bijak dan kreatif. Anak-anak sihat ibu bapa bahagia. Setuju takkk ???…

Tapi masalahnya pada anak-anak sekarang terutama yang masih kanak-kanak ialah mereka sangat memilih makanan ataupun disebut picky eater. Sangat cerewet…

Lebih suka makan junk food dari makan makanan yang berkhasiat. Nak dipaksa makan susah jugak…nanti anak-anak trauma la pulok.

Apa yang Kak Salfa sarankan di sini ialah kita ada set nutrisi khas untuk anak-anak ini iaitu SET NUTRISI KANAK-KANAK SIHAT DAN PINTAR DARI SHAKLEE.

Yang mana ia dilengkapi 4 supplement yang tidak diragui penggunaannya. Dan semestinya ada KKM yer…. Sihat dan halal., oh yaa tambah satu lagi…sedap he hee…

 

Jom kita lihat apa yang ada dalam SET ANAK SIHAT DAN PINTAR ni?

  1. MEAL SHAKES Minuman segera yang tinggi nutrisi berperisa French Vanila. The only FAST FOOD yang kaya dengan vitamin, protein, serat, dan kalsium untuk pertunbuhan badan yang sihat. Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang lengkap untuk kanak-kanak, sumber terbaik serat dan protein.

 

  1. CHEWABLE VITA-LEA FOR CHILDREN – Kaya dengan VITAMIN dan MINERAL  yang penting, baik untuk kesihatan dan tumbesaran.

 

  1. OMEGA GUARDMinyak ikan terbaik yang mengandungi  7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu DHA, EPA, ALA dan lain-lain yang baik untuk kesihatan jantung, otak dan fungsi sendi. Juga membantu dalam perkembangan minda, penglihatan, dan fokus dalam pembelajaran.

 

  1. CHEWABLE VITA C – Berperisa oren yang sedap, tanpa gula tambahan dapat membantu meningkatkan sistem imun badan dalam melawan jangkitan disamping bagus untuk kesihatan kulit. Antioksidan yang menyokong kesihatan jantung, sistem imun, sel, otot dan pembuluh darah. Sesuai untuk kanak-kanak yang sukar menelan tablet.

 

 

Kita usaha dengan berikan anak-anak SET ANAK SIHAT DAN PINTAR ni setiap hari. InsyaAllah, anak-anak akan cukup nutrisi daripada sumber semulajadi melalui supplement ni.

 

Kesihatan dan keceriaan anak-anak lah yang paling membahagiakan kita sebagai ibu bapa kan? Inilah usaha kami sendiri dalam menjaga kesihatan anak-anak kami, semestinya dengan izin Allah jua.

 

Semoga Allah beri kesihatan yang baik dan pelihara kami sekeluarga daripada bahaya dan penyakit.

 

JOM MULAKAN DENGAN MEMBERI NUTRISI YANG BAIK

DENGAN SET ANAK SIHAT DAN PINTAR HARI INI!

Untuk pesanan ataupun order dari online sila Klik BELI SEKARANG JUGA kat bawah

Untuk info lebih lanjut boleh

WHATSAPP ke 0138388287

Salfarina Rosali

Shaklee ID : 1300188

FB Page : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

Emeil : salfarinarosali77@gmail.com

Continue Reading

SET KURUS SIHAT BAJET

Mesti ramai di antara sahabat Kak Salfa yang tercari-cari supplement yang bertepatan dengan bajet, sekaligus dapat membantu untuk menurunkan berat badan. Kurus saje tak cukup sebenarnya, kita mesti rasa nak sihat jugak kan. Sebab itu pengambilan supplement mesti tepat. Jangan beli supplement yang semberono uols.

Gambar kat bawah tu contoh jer okay… Hampir semua daripada kita idamkan bentuk badan yang ideal. Tak ker betul…betul kannn….

Continue Reading

PENAWAR SAKIT GASTRIK

Rupanya ada penawar sakit gastrik. Siapa pesakit gastrik tau la betapa sengsaranya rasa. Ada sesetengah pesakit gastrik menghadapi senak perut yang amat sakit sampai nak angkat pun sakit, baring sakit, serba tak kena dibuatnya.

Pedih ulu hati yang memang sinonim dengan pesakit gastrik. Ada juga yang sampai muntah-muntah, sakit kepala tak yah cakap memang menyakitkan.

Continue Reading