Sihat Dan Cantik Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum sahabat Kak Salfa. Pagi ni akak nak cerita apa itu Vivix Shaklee, kebaikan, fungsi, cara makan, cara simpan, testimoni dan harga Vivix Shaklee.

Stay tuned okay….Gambar di bawah tu la Vivix Shaklee.

Okay mula-mula kita nak tahu Apakah Vivix?

Vivix adalah sirap pekat yang berwarna merah. Dihasilkan daripada 4 tumbuhan semulajadi iaitu anggur muscadine, purple carrot, european elderberry dan polygonum cuspidatum. Jika anda klik read more anda akan lihat gambar-gambar tumbuhan yang saya sebutkan tadi kat bawah. So teruskan membaca yaa.

Cara Makan : 

Hanya 1 sudu  teh sehari untuk Kecantikan, Kesihatan dan Awet Muda.

Cara Simpan Vivix Shaklee

Vivix Shaklee perlu disimpan dalam peti ais disebabkan Vivix Shaklee tiada bahan pengawet. Dan ia juga bertujuan untuk menjaga kualiti, khasiat, dan kesegaran  Vivix Shaklee.

Anggur Muscadine

 

 

 

 

 

Purple Carrot Extract
Polygonum Cuspidatum Extract

 

 

 

 

 

 

European Elderberry             

Antara Testimoni Vivix Shaklee

Nak tahu bagaimana Vivix Shaklee bertindak?

Vivix Shaklee berupaya melawan penuaan pada peringkat sellular.

Di dalam kajian makmal, ramuan botani Vivix Shaklee telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap sellular iaitu:

1. Memperbaiki DNA 

Setiap hari, setiap masa dan setiap saat sel-sel dalam tubuh kita berganti dan bertukar baru. Ini adalah proses normal yang berlaku. Tetapi diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA.

Vivix Shaklee berfungsi untuk mempertahankan dan memulihkan DNA sel tubuh dengan memperlahankan proses tersebut.

2. Memperbaiki tenaga

Dalam sel kita ada satu penjana tenaga iaitu Mitochondria. Tapi apabila peranan dan fungsi mitochondria semakin menurun dari hari ke hari, tenaga sel juga akan menurun. Keadaan ini menyebabkan sel-sel menjadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit dan melakukan fungsi-fungsi normal.

Vivix Shaklee berfungsi untuk menggalakkan pembetukkan tenaga baru mitochondria sekaligus membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel. Kesannya ke atas fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga dapat berfungsi dengan lebih efisyen.

3. Melambatkan pembentukan protien AGE
Protin AGE (advance glycation end products) adalah bendasing yang terhasil akibat daripada lebihan GULA dan protin.

Tahu tak, penimbunan berlebihan protin AGE ini boleh menyebabkan kerosakan sel dan ia akan mempengaruhi keutuhan sel dan jangka hayat sel.

Ramuan Vivix berjaya melambatkan pembetukan protin AGE ini. 

4. Kawalan genetik

Proses penuaan membawa kepada kemerosotan umur pada tahap selular. Ujian klinikal membuktikan bahawa ramuan Vivix Shaklee boleh mengaktifkan satu kawalan genetik utama yang akan membantu memperlahankan penuaan pada tahap sel. 

Vivix Shaklee juga mengandungi Resveratrol

Resveratrol di dalam Vivix Shaklee 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol itu sendiri. Dan setiap hidangan Vivix Shaklee ( satu sudu) menyediakan 100 mg resveratrol. Resveratrol ini juga mengandungi resveratrol semulajadi sebanyak 98% kandungannya. Ini menunjukkan Vivix Shaklee adalah suplemen anti-penuaan terbaik. Ia sangat tulen dan unik.

Apakah Resveratrol yang terkandung dalam Vivix Shaklee?

Resveratrol adalah sejenis anti oksida – polifenol. Ia banyak terdapat di dalam tumbuh-tumbuhanan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Yang paling tinggi adalah pada kulit anggur merah. Resveratrol ini bertindak sebagai ‘sistem imunisasi’ atau perisai untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kebaikan resveratrol di dalam Vivix Shaklee ini bersamaan 3000 gelas arak merah. Tetapi Vivix Shaklee 10x lebih bertenaga daripada resveratrol. Dan ia TIDAK mengandungi alkohol sebaliknya Vivix Shaklee menggunakan bahan semulajadi yang terbaik dan bermanfaat untuk kesihatan menyeluruh.

Vivix Shaklee juga telah mendapat sijil HALAL daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Manfaat Resveratrol: 

  • Anti penuaan
  • Melindungi jantung
  • Melindungi dari luka akibat radiasi UV
  • Melindungi dari kerosakan pada bahagian otak
  • Merencat pembiakan H.pylori
  • Merencat sel kanser dari semakin serius
  • Menurangkan pelekatan antara platlet (respon anti-radang)
  • Menghalang pengoksidaan LDL
  • Melindungi dari peparu dari keroskan DNA dan kematian sel
  • Melindungi saraf
  • Menghalang virus herpes jenis 1 & 2 dari merebak

Kebaikan Vivix Shaklee untuk kesihatan sangat banyak untuk Kak Salfa terangkan di sini. Jum baca antara kebaikan yang wajib kita tahu pasal Vivix Shaklee.

Kebaikan Vivix Shaklee

  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Melegakan alergi dan lelah
  • Meningkatkan tahap tenaga
  • Memperbaiki kualiti tidur
  • Menstabilkan perasaan
  • Anti-depresi
  • Anti-inflamasi
  • Mengurangkan / memperbaiki kompilasi diabetes atau kencing manis
  • Mengawal selia insulin
  • Mengawal tekanan darah
  • Mengawal selia kelikatan darah
  • Mengawal selia estrogen
  • Memperbaiki mutasi sel
  • Anti-kanser
  • Menghalang kejadian tumor
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung dengan melindungi jantung
  • Membantu dalam proses penurunan berat badan
  • Menyokong kesihatan mata
  • Membantu glaukoma
  • Mengurangkan Artritis
  • Menguatkan tulang
  • Meningkatkan daya ingatan
  • Melambatkan simptom alzheimeir
  • Mengurangkan rambut gugur dan beruban
  • Membantu dalam proses penurunan berat badan
  • Meningkatkan pengeeluaran sperma
  • Meningkatkan daya seks
  • Mencegah masalah prostat
  • Menggalak penuaan yang sihat
  • Mengurangkan kedutan halus
  • Mengurangkan bintik penuaan
  • Memutihkan dan mengurangkan pigmentasi
  • Memperbaiki tekstur kulit

Secara ringkasnya Vivix Shaklee ini sangat baik untuk menggalakan dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan .

Okay seterusnya kita nak tahu Vivix Shaklee untuk siapa?

Vivix Shaklee telah banyak membantu ramai orang untuk lebih sihat. Antara mereka yang sesuai dan perlukan Vivix Shaklee ini:

  • Lelaki dan wanita yang berumur 18 tahun ke atas
  • Inginkan badan sihat dan cergas
  • Aktif bersukan
  • Masalah berkaitan mata
  • Masalah kesihatan seperti diabetes, darah tinggi, gout, batu karang, fibroid
  • Sibuk bekerja (sukar untuk dapat nutrsisi yang cukup)
  • Ingin kuruskan badan
  • Ingin berusaha untuk berhenti merokok

Dah baca panjang lebar tadikan. Tentulah nak tahu apa harga sebenar Vivix Shaklee. Harga Vivix Shaklee sangat-sangat berbaloi untuk dan murah jika dibandingkan dengan kebaikan Vivix Shaklee berikan untuk kesihatan kita.

Harga pasaran  untuk sebotol Vivix Shaklee RM475.00. Tahan selama 1-2 bulan.

Tapi ada cara untuk anda dapatkan Vivix Shaklee dengan HARGA AHLI yang lagi murah.

Boleh hubungi Kak Salfa terus untuk info :

Pengedar Shaklee Anda

CAll | SMS | WHATSAPP 0138388287 (SALFARINA ROSALI)

Atau terus order sila klik Beli Sekarang kat bawah ;

Shaklee ID : 1300188

FB Page : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

Email : salfarinarosali77@gmail.com

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge