TIPS ATASI SENDI DENGAN SET SHAKLEE

 

Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

 

 

Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).

 

Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.

 

Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.

 

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

 • Sakit pada sendi yang terlibat.
 • Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
 • Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
 • Adanya pembesaran tulang sendi.

 

Sakit sendi ini kerap berlaku ke atas mereka yang berumur 50 tahun ke atas.Antara bahagian sendi yang selalu sakit adalah seperti lutut,pinggang,bahu,siku dan juga pergelangan tangan.Pelincir di bahagian tersebut telah berkurangan menyebabkan geseran antara tulang terjadi.Ini yang selalu berlaku terutama sekali di bahagian pelipat lutut.Kalau sakit sendi bertambah teruk,suntikan terpaksa di berikan untuk mengurangkan kesakitan tersebut.

 

Pentingnya sendi kerana ia adalah pertemuan anda dua tulang.Di bahagian tersebut terdapat 4 komponen utama iaitu tulang rawan,tendon,ligamin dan juga bendalir sinovia.Antara jenis-jenis sakit sendi adalah seperti Rheumatoid arthritis, Osteoarthiritis, Tendinitis, Gout dan juga terseliuh.

 

Punca Berlakunya Sakit Di Bahagian Sendi

Kecederaan di sebabkan kemalangan boleh menyebabkan bahagian sendi anda mengalami kesakitan.

Mengangkat Beban Berlebihan – Pernahkah anda berasa sakit pinggang setiap kali mengangkat barang yang berat.Teknik mengangkat yang salah adalah punca sakit itu terjadi.

Obesiti – Berat badan yang berlebihan juga menyumbang kepada sakit di bahagian lutut.Lutut berfungsi semasa anda berjalan,berlari dan juga melompat.Jadi semasa anda melakukan aktiviti tersebut,dua tulang akan menjadi rapat dan mampat yang seterusnya menyebabkan geseran antara dua tulang rawan terjadi.

 

Siapa Yang Memerlukannya Set Sendi Shaklee

 • Mereka yang berumur
 • Wanita yang rasa sakit di bahagian tangan selepas mendukung anak.
 • Mereka yang bekerja dan sering mengangkat barang yang berat.
 • Mereka yang rasa sakit di bahagian lutut seperti dicucuk-cucuk.
 • Mereka yang tercedera semasa bersukan.
 • Mereka yang bekerja dengan berdiri terlalu lama.
 • Mereka yang selalu memandu dalam jarak perjalanan yang jauh.
 • Mereka yang sering kejang kaki atau simpul biawak.
 • Mereka yang duduk terlalu lama seperti duduk di hadapan computer berjam-jam

 

Set Sendi Shaklee Ada 2 Suplemen;

Omega Guard Pelincir dapat mengurangkan geseran antara dua tulang rawan. Omega guard membantu mengurangkan inflamasi di bahagian tersebut.

 

Ostematrix – membekalkan kalsium yang penting dalam pembinaan tulang yang sihat.Dengan adanya nutrisi seperti magnesium,Boron,Mangan menjadikan tulang kita bertambah kuat dan mengurangkan risiko tulang rapuh.

 

Cara Pengambilan@Makan;

Omega Guard Shaklee mempunyai 90 kapsul minyak ikan.Anda boleh mengambilnya 1 kapsul selepas makan tengahari dan juga makan malam.

Ostematrix mempunyai 120 tablet.Anda boleh mengambilnya 2 hingga 4 biji sebelum hendak tidur.

 

Testimoni

 

 

Sila klik gambar di bawah untuk order terus dari SHAKLEE HQ ;

Untuk Konsultasi Percuma & Info Lanjut Produk Shaklee boleh jer hubungi Kak Salfa di nombor yang tertera di bawah.  Nak carik Pengedar Sah Shaklee Kuching,Sarawak boleh juak kontek Kak Salfa untuk COD okay.

WHATSAPP | SMS | CALL : 0138388287

SHAKLEE ID : 1300188

Fanpage : Diari Vitamin Cantik

Instagram : @vitamin_sihatcantik

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge