TIPS MERAWAT DAN MENGAWAL DIABETES

Boleh ker Shaklee merawat diabetes?

Shaklee membekalkan nutrisi supaya badan mempunyai nutrien yang penting supaya kencing manis dapat dikawal. Ubat doktor jangan diabaikan tau…

Apa itu diabetes

Diabetes adalah suatu keadaan di mana badan kita tidak lagi berupaya mengekalkan paras gula pada tahap yang optimum. Keadaan ini berlaku disebabkan oleh hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak effective lagi untuk menukarkan gula kepada tenaga. Selain daripada ubat dan suntikan insulin, kawalan diet adalah sangat perlu.

 

 

Terdapat 3 kategori diabetes:

Diabetes 1: Apabila pankreas tidak menghasilkan insulin sehingga perlu disuntik setiap hari bagi mengendalikan kadar gula dalam darah.

Diabetes 2:Apabila pankreas tidak menghasilkan insulin yang mencukupi (ataupun insulin tidak dihasilkan).

Diabetes Gestasi:Apabila insulin kurang ketika hamil. Di mana hormon kehamilan menghalang insulin menjalankan fungsinya. Kesannya gula dalam darah tinggi.

 

 

Kita ada Set Kencing Manis Shaklee yang dapat mengawal paras gula anda. In Syaa Allah dapat membantu serta merawat jika konsisten.

 

Set Kencing Manis Shaklee @ Set Diabetes Shaklee

Mengandungi ;

1. Energizing Soy Protien – ESP

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat di hasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut di perkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala,kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39,menjadikan ia sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.

2. Vita-Lea Iron Formula

Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan,12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana di sarankan oleh RDA. Ia di formulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. Nutrisi yang terdapat dalam Vita-Lea membantu melegakan simptom kencing Manis, seperti keletihan,masalah rabun,kebas-kebas dan dapat memberikan penambahan tenaga segera.

3. Vita-C Sustained Release 500gm

Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg),dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Setiap tablet juga mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid,di ekstrak dari kulit buah). Vitamin C mampu memperbaiki simptom pendarahan, mempercepatkan penyembuhan luka, melembabkan kulit yang kering dan kasar. Memperbaiki masalah insomnia dan keresahan,dan juga dapat mengekalkan kolestrol yang sihat.

4. GLA Complex

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik omega-6.Ianya di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.Salah satu manfaat utamanya ialah menghalang komplikasi diabetes, ia dapat merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil atau di usia tua. GLA Complex juga meringankan rasa kebas dan kesakitan di sebabkan oleh peningkatan gula dalam darah.

5. Alfalfa Complex

Setiap tablet mengandungi mineral yang tinggi dan dapat membantu  menyah-toksin bahan yang tidak diperlukan dalam badan.

 

Untuk belian ONLINE Set Diabetes Shaklee sila klik beli sekarang di bawah;

Untuk info lebih lanjut boleh jer hubungi Kak Salfa @ Salfarina Rosali melalui ;

WhatsApp | SMS | CALL : 0138388287

Page : Diari Vitamin Cantik

Instagram: @vitamin_sihatcantik

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge